З 1 січня 2021 року в українських школах зміниться меню для школярів. Над його розробкою працювала спеціальна робоча група, до якої увійшли представники МОЗ, громадських організацій, дитячі ендокринологи і дієтологи.
Одним з кулінарних експертів, які беруть участь у розробці нового меню, є відомий кухар Євген Клопотенко. Його команда протягом трьох років займалась розробкою харчування в школах. Він повідомив, що тижневі меню для шкіл полегшать роботу кухарів та розв’яжуть проблему безграмотно скомбінованої та одноманітної їжі в харчуванні школярів.
Також Євген зазначив, що він вже обрав найкращі стави зі свого збірника рецептів та навіть вигадав нові страви. Наразі команда вже створила техкарти та розрахувала їх калорійність й собівартість .
За цією системою вже почали харчувати в деяких закладах освіти Матвіївської сільської ради, так наприклад : у ЗНВК «Всесвіт» залюбки готують страви за рецептурним збірником Євгена. Діти здивовані та ситі, адже на обід замість звиклої каші або макаронів їдять гамбургери та нагетси. В подальшому планується впроваджувати таку систему в усіх школах громади.
Хочеться наголосити на тому, що це меню затверджено державною санітарно – епідеміологічною службою. Для нас важливо чути думки і відгуки дітей, адже дуже хочеться зробити так, щоб вони з’їдали, а не викидали свої сніданки та обіди.